NL

Design Station of Wallonia in Luik

  • Opdrachtgever :

    SPI - Agence de développement pour la province de Liège - Pôle développement d’infrastructures

  • Jaren :

    2019 - 2020

  • Aannemer :

    Radiance35 ScPRL

Het project voor de verlichting van het Design Station wil een dialoog tot stand brengen met de openbare ruimte langs het station, waarbij bepaalde architecturale kenmerken extra in de kijker worden gezet op basis van 3 benaderingen:

geometrie en kleur: de gevels in de hoogte animeren door de geometrie en de typologie van de wandopeningen te accentueren;

transparantie en structuur: de binnenstructuur van de onderste niveaus onderstrepen;

identiteit en toegankelijkheid: extra verlichting voorzien voor de zij-ingang en het accent op het logo leggen.

Op die manier krijgt het Design Station een variabele uitstraling, afhankelijk van het zicht veraf (vanaf de esplanade des Guillemins en de kaaien van de Maas) of dichtbij (vlakbij het gebouw).

Fotocredits : Radiance35