NL

De Marktplein van Vevey

  • Opdrachtgever :

    Stad Vevey (Switzerland)

  • Jaren :

    2017 -

  • Aannemer :

    Radiance35

Nachtelijke landschappen, fysieke ervaringen voor elk gebruik”

Het belichtingsproject van de heraanleg van het plein probeert verschillende sferen en ervaringen te creëren volgens de omliggende landschappen.

Het project speelt in op meerdere dimensies: een horizontale verlichting (de grond) en een verticale verlichting (de gevels langs het plein) getypeerd door een eigen gebruik en geschiedenis:

  1. het midden en zijn lichttapijt
  2. het betoverde bos en de lantaarn (emblematisch gebouw van la Grenette) in het noorden
  3. de oost- en westranden met de terrassen en mooie gevels
  4. de oever van het zuidelijke deel

Landschapsarchitect : VWA

  • Infographic : Radiance35
  • Infographic : Radiance35