Lighting scheme for the Hôtel du Golf and the Club House New tourist resort of Taghazout (Marocco)

"between the ocean and hills"

 

Client : SAPST (Société d’Aménagement et de Promotion de la Station Taghazout)

Years : 2013 (in progress)

Design team : Partnership Traces (Jamila EL HEMAM) – Radiance 35 (Isabelle CORTEN)

Scope of appointment : Full appointment (scheme design)

Lighting scheme for the Hôtel du Golf and the Club House New tourist resort of Taghazout (Marocco)

Located in the south of Morocco, at the extreme end of the High Atlas, the new tourist of Taghazout is 18 km north of Agadir, between the Atlantic Ocean and the argan forest.

The lighting of the two hotel complexes (the “Hôtel du Golf” and the “Club House”) is based on their location and their environment, between ocean and hills.

The design provides for the use of warm shades of light on the hill-facing building façades (warm white, gold, amber or orange), while the use of cold, “fresh” shades is specified for the façades on the ocean side (neutral white, cold white, blue).